Geïntegreerde Technieken

Geïntegreerde Technieken behelst de filosofie, de visie en de behandelmethode van Frank de Bakker, osteopaat in Zeeuws Vlaanderen. Uitgangspunten zijn de grondbeginselen van de osteopathie zoals beschreven door A.T. Still, de grondlegger van de osteopathie. Still stelde dat vloeistofstromen de drijvende kracht zijn van het functioneren van het menselijk lichaam, zowel metabool, circulatoir als neurogeen. Hij gaf aan dat anatomie aan de basis ligt van het begrijpen en doorgronden van de osteopathie.

Anatomie is de wetenschap die de bouw van de organismen in het lichaam beschrijft in al zijn finesses, denk aan organen, spieren, skelet, zenuwstelsel en bloedvaten. Tegenwoordig worden ook de celbiologie, de weefselleer, de genetica en de embryologie tot de anatomie gerekend. De embryologie is hierin zeer belangrijk daar zij aan de basis van de vorming van de anatomische structuren staat. Daarnaast is belangrijk de ontogenese, een onderdeel van de embryologie, die ons vertelt over de samenhang in het ontstaan van verschillende weefselstructuren en de onderlinge interactie in het vormen van die structuren.

Door deze kennis als basis voor zijn filosofie, visie en behandeling te integreren is de “Geïntegreerde Therapie” ontstaan. Zijn ideeën worden steeds meer op waarde geschat en worden uitgedragen als nascholing aan osteopaten in Nederland, België, Duitsland, Engeland en Frankrijk.

Binnen de praktijk van Osteopathie Heerhugowaard wordt er hoofdzakelijk osteopatisch gewerkt volgens de “Geïntegreerde Technieken” naar de methode van Frank de Bakker. De technieken zijn zacht en zeer gericht en perfect te integreren in een osteopatisch behandelplan.

Door de zachte behandeltechnieken is dit een ideale manier van behandelen voor zowel kinderen als volwassenen. Door de integratie van deze methode in ons dagelijks werk, is manipuleren van wervels veelal niet nodig. Er hoeft dus meestal niet “gekraakt” te worden.

Weten of osteopathie u kan helpen?

Maak nu een afspraak
Maak nu een afspraak

Lees ook

Waarom Osteopathie Heerhugowaard?

  • Korte wachttijden < 5 dagen een afspraak meestal mogelijk

  • Persoonlijke aanpak

  • Behandeling op maat voor kinderen en volwassenen

  • Brede kijk op klachten

  • Zowel voor behandeling als preventie van klachten

  • Erkende osteopaat

  • Ruim 30 jaar ervaring in de zorg

  • Vergoeding uit aanvullende verzekering

Osteopathie is een uitkomst voor