Osteopathie bij zwangeren

Tijdens de zwangerschap verandert er van alles in uw lichaam. Voor het groeien van uw kind moet de baarmoeder mee kunnen meegeven. Hiervoor moet niet alleen ruimte en vrijheid in de buikholte worden gecreëerd, maar alles in het lichaam moet zich mechanisch aanpassen aan de veranderende situatie.
Zo moeten de organen in de buik ruimte kunnen maken en uw rug, bekken en benen moeten de verandering van het gewicht en lichaamszwaartepunt kunnen opvangen.

Wanneer de flexibiliteit en mobiliteit in het lichaam niet optimaal zijn, kan dit tot klachten leiden door overbelasting van structuren in de bekkengewrichten en de rug. De osteopaat onderzoekt waar bewegingsverlies in het lichaam optreedt. Bij de behandeling worden de weefsels met bewegingsverlies behoedzaam gemobiliseerd, rekening houdend met de baby in de buik. Het lichaam van een zwangere vrouw laat meer beweging toe dan bij een niet zwangere vrouw, waardoor er met zachtere technieken hetzelfde resultaat behaald kan worden.

Tijdens de zwangerschap is er geen veiligere plaats voor uw ongeboren kind dan in de baarmoeder. Zo lang het goed is ingebed in het baarmoederslijmvlies zal niets of niemand dit kunnen verstoren.

Osteopathie is een veilige behandelmethode. Dit geldt voor iedere fase van de zwangerschap en na de bevalling.

Preventief

Zwangerschap is een normaal fysiologisch proces, maar kan een grote impact hebben op het lichaam van de moeder. Osteopathie kan helpen om het lichaam hierin te begeleiden en te ondersteunen in de voorbereiding op de geboorte van uw baby.

Wilt u weten wat wat wij voor u kunnen doen ...

Contact
Contact