Osteopatische behandeling

Net zoals het onderzoek wordt de behandeling uitsluitend met de handen uitgevoerd om via directe mobilisaties (manipulaties) of indirecte technieken (zeer lichte mobilisaties) de beweeglijkheid van alle weefsels, gewrichten of organen te herstellen. Bijna altijd voelt de behandeling prettig aan.

De osteopathische behandeling bestaat uit het opheffen van bewegingsbeperkingen om te komen tot een optimaal functioneren van het lichaam. Een osteopaat geeft het lichaam de ruimte om zichzelf te herstellen.

Osteopatische behandelingen hebben in principe geen bijwerkingen, maar soms krijgt een patiënt na de behandeling korte tijd last van hoofdpijn, vermoeidheid of juist een verergering van de klacht. Het is dan ook raadzaam om de dag van de behandeling rustig door te brengen en te wachten met fanatiek sporten tot de volgende dag.

Soms wordt u geadviseerd een paar huiswerkoefeningen te doen. Tijdens de behandeling kan er ook gesproken worden over leefregels die u kunnen ondersteunen bij het herstellen van uw klachten.

Vervolgconsult

Bij het vervolgconsult wordt het verloop van de klachten en de reactie op uw vorige behandeling besproken. Na een nieuw onderzoek, om na te gaan welke bewegingsbeperkingen nog aanwezig zijn, wordt de behandeling voortgezet. In de meeste gevallen zijn een beperkt aantal behandelingen (3 à 4) nodig om een duidelijk waarneembaar effect te bereiken. Omdat uw lichaam de kans moet krijgen om zich na een behandeling te aan te passen vindt de behandeling met ruime tussenpozen plaats. De periode tussen de behandelingen kan variëren van 1 week tot 2 maanden.

Weten of osteopathie u kan helpen?

Maak nu een afspraak
Maak nu een afspraak