Osteopathie bij volwassenen
Veel mensen leven met klachten die niet makkelijk te behandelen zijn. In sommige gevallen zijn er wel middelen waarmee bijvoorbeeld de pijn kan worden bestreden, maar die de oorzaak niet wegneemt waardoor de klacht steeds terugkomt.
Klachten zijn vrijwel altijd een optelsom van diverse factoren.
Gedurende ons leven staat het lichaam bloot aan wisselende omstandigheden. Zowel van binnenuit als van buitenaf kan het evenwicht worden verstoord. Meestal hersteld het lichaam zichzelf. Als de verstoring te sterk is of te lang aanhoudt, bijvoorbeeld na een operatie, blessure, overbelasting, ongeval of langdurige stress, is dit herstel soms niet mogelijk. Het gevolg hiervan is een verminderde beweeglijkheid van betrokken weefsels waardoor klachten kunnen ontstaan.
In zo’n geval kunt u een osteopaat raadplegen. De osteopaat is opgeleid om de verschillende lichaamssystemen te onderzoeken op bewegingsverlies. Door het herstellen van de beweeglijkheid tijdens de osteopatische behandeling, krijgt het lichaam de mogelijkheid om weer klachtenvrij te kunnen functioneren.
Ook acute klachten in het bewegingsapparaat kunnen door een osteopaat worden behandeld. Het behandelgebied van de osteopaat betreft het gehele lichaam.
Preventieve controle
Ook wanneer u zich goed voelt is het mogelijk om u te laten onderzoeken om zodoende uw functioneren in kaart te brengen. Vaak treden in een veel later stadium klachten op terwijl het lichaam de periode ervoor al in disbalans is geraakt. Het tijdig weer in balans brengen van het lichaam met kleine correcties, voorkomt het krijgen van klachten.
Osteopathie is voor iedereen, van jong tot oud. U kunt voor zeer uiteenlopende klachten bij de osteopaat terecht. Onderstaande indicatielijst is zeker niet compleet. Mocht u vragen hebben of uw klacht in aanmerking komt voor osteopathie, neem dan gerust contact met ons op.
Indicatielijst osteopathie
Lees ook
Waarom Osteopathie Heerhugowaard?
Klachten van het bewegingsapparaat
- Nek- en rugklachten.
- Klachten aan schouder, heup, armen en benen.
- Bekkeninstabiliteit (ook bij zwangerschap).
- Whiplashklachten en andere posttraumatische klachten.
- Klachten na doorgemaakte (sport) blessures.
Klachten in borst en buikholte
- Maag- en darmklachten, zoals zuurbranden, maagpijn, obstipatie en diarree.
- Spijsverteringsproblemen.
- Prikkelbare darm/IBS.
- Klachten na buikoperaties.
- Terugkerende blaas- en nierbekkenontstekingen.
- Menstruatieklachten.
- Incontinentie.
- Algemene buikklachten zonder duidelijke medische oorzaak.
Algemene klachten
- Hoofdpijnen, (chronische) voorhoofdsholte ontstekingen.
- (Chronische) vermoeidheid.
- Duizeligheid, oorsuizen.
- Aangezichtspijnen.
- (Chronische) keel-, neus- en oorpijnen.