Onze maatregelen bij COVID-19

6 november 2021

Vanaf vandaag gaan er in Nederland nieuwe regels gelden ten aanzien COVID-19. Wij verzoeken u om onderstaande maatregelen te lezen en hier aan mee te werken. Op deze manier werken wij met elkaar aan de veiligheid van u, van de mensen die na u komen en onze medewerkers bij uw bezoek aan onze praktijk.

Alvast dank voor uw begrip.

Hieronder kunt u onze maatregelen nalezen die wij hanteren tijdens onze werkzaamheden bij COVID-19.

Wij zijn blij dat onze praktijk open is en dit willen wij ook graag zo houden. Er zijn voor ons een aantal regels waaraan wij ons moeten willen houden.

Het beleid dat wij volgen is dat we alleen mensen in de praktijk kunnen toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Dit is voor uw en onze veiligheid.

Bij het maken van de afspraak zal onderstaande vragenlijst bij u afgenomen worden;

 • Heeft u nu corona?
 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38°C)?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Bent u in thuisisolatie?
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden en vertrek van de praktijk vragen uw handen te desinfecteren met handdesinfectans. Ook dient iedereen de 1,5 meter afstand te bewaren die door de rijksoverheid wordt geadviseerd. Daarom is er looproute aangegeven binnen de praktijk.

Nog wat extra belangrijke aanwijzingen:

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd.
 • Neem twee grote badhandoeken mee voor de behandeltafel. Hier komt u op te liggen.
 • Volg de aanwijzingen van onze therapeuten op.
 • Kom alleen naar uw afspraak, alleen bij uitzondering mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
 • Graag voor uw behandeling plaatsnemen in de wachtruimte. U wordt binnen gevraagd.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.
 • Gebruik het toilet zo beperkt mogelijk vanwege hygiëne maatregelen.
 • Mobiele telefoons blijven in de tas of broekzak en worden niet gebruikt in de praktijk.

Vanaf 6 november 2021 gelden opnieuw nieuwe regels t.a.v. de verplichting om vanaf 13 jaar een mond-neusmasker te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes zoals bij de uitvoering van contactberoepen, zowel voor de dienstverlener als de klant.

Wat betekent dit voor u?

Allereerst wordt opnieuw verzocht dat iedereen de basisregels blijft volgen, of je nu wel of niet gevaccineerd bent. Tevens geldt voor bezoek aan contactberoepen de verplichting om wederom een mond-neusmasker te dragen.

Om alle risico’s uit te sluiten voor zowel u zelf, de klanten die na u komen en voor ons als dienstverlener, willen wij u dringend verzoeken – ook als u gevaccineerd bent – om bij uw bezoek een mond-neusmaker te blijven dragen binnen onze praktijk!

Wij hopen op uw begrip en medewerking ten aanzien van dit verzoek. Bij voorbaat dank alvast.

Wij zien u graag op bovenstaande afspraak, maar heeft u koorts, tenminste 38° Celsius met daarbij luchtwegklachten zoals hoesten, kortademigheid en longontsteking, dan is het niet verstandig de afspraak bij uw therapeut door te laten gaan en verzoeken wij u deze te annuleren. Wij adviseren u dan om contact op te nemen met uw huisarts.

Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden. In de behandelkamer houden we ons aan de richtlijn van onze beroepsorganisaties welke zijn gemaakt in samenspraak met het RIVM en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen voor de bescherming van de cliënt en de behandelaar.

Mocht u ondanks onze voorzorgmaatregelen twijfelen of vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord en samen komen wij er met elkaar uit.

Wij danken u hartelijk voor uw medewerking en hopen u snel weer te mogen begroeten!

Tot die tijd: blijf gezond en heb respect voor elkaar.