Onze maatregelen bij COVID-19

26 juni 2021

Vanaf vandaag gaan er nieuwe regels gelden ten aanzien het dragen van het mond-neusmasker (zie verder). Wij verzoeken u om onderstaande maatregelen te lezen en hier aan mee te werken. Op deze manier werken wij met elkaar aan de veiligheid van u, van de mensen die na u komen en onze medewerkers bij uw bezoek aan onze praktijk.

Alvast dank voor uw begrip.

Hieronder kunt u onze maatregelen nalezen, die wij hanteren bij het hervatten van onze werkzaamheden bij COVID-19.

Wij zijn blij dat onze praktijk open is en dit willen wij ook graag zo houden. Er zijn voor ons een aantal regels waaraan wij ons moeten willen houden.

Het beleid dat wij volgen is dat we alleen mensen in de praktijk kunnen toelaten waarvan we met vrij grote zekerheid weten dat ze gezond zijn. Dit is voor uw en onze veiligheid.

Bij het maken van de afspraak zal onderstaande vragenlijst bij u afgenomen worden;

 • Heeft u nu corona?
 • Heeft u nu huisgenoten/gezinsleden met corona?
 • Bent u genezen van corona korter dan 2 weken geleden?
 • Heeft u één of meerdere van de volgende symptomen: verkoudheid, niezen, hoesten, keelpijn, benauwdheid, koorts (meer dan 38°C)?
 • Heeft u huisgenoten/gezinsleden met deze symptomen?
 • Bent u in thuisisolatie?
 • Woont u in een verpleeghuis of instelling voor mensen met een verstandelijke beperking?

Omdat handhygiëne bij deze virusuitbraak een belangrijk bron van besmetting blijkt te zijn, zullen wij u bij betreden en vertrek van de praktijk vragen uw handen te desinfecteren met handdesinfectans. Ook dient iedereen de 1,5 meter afstand te bewaren die door de rijksoverheid wordt geadviseerd. Daarom is er looproute aangegeven binnen de praktijk.

Nog wat extra belangrijke aanwijzingen:

 • Kom niet te vroeg, dus liefst vlak voor de afspraaktijd.
 • Neem twee grote badhandoeken mee voor de behandeltafel. Hier komt u op te liggen.
 • Volg de aanwijzingen van onze therapeuten op.
 • Kom alleen naar uw afspraak, alleen bij uitzondering mag maximaal 1 ouder of begeleider meekomen.
 • Graag voor uw behandeling plaatsnemen in de wachtruimte. U wordt binnen gevraagd.
 • Verlaat na uw behandeling zo spoedig mogelijk de praktijk.
 • Gebruik het toilet zo beperkt mogelijk vanwege hygiëne maatregelen.
 • Mobiele telefoons blijven in de tas of broekzak en worden niet gebruikt in de praktijk.

Vanaf 26 juni 2021 gelden nieuwe regels t.a.v. de verplichting om vanaf 13 jaar een mond-neusmasker te dragen in publiek toegankelijke binnenruimtes zoals bij de uitvoering van contactberoepen, zowel voor de dienstverlener als de klant.

Helaas zijn de huidige regels tot nu toe verwarrend voor u als klant, maar ook voor ons als dienstverlener. De eerste en belangrijkste regel blijft nog steeds bestaan: Daar waar de 1,5 meter afstand niet te handhaven is dient een mond-neusmaker te worden gedragen.
Tevens is gemeld dat bij bezoek aan contactberoepen, zoals wij zijn, een mond-neusmasker niet meer nodig zou zijn. Echter binnen de contact beroepen is de 1,5 meter afstand niet te handhaven!

Om alle risico’s uit te sluiten voor zowel u zelf, de klanten die na u komen en voor ons als dienstverlener, willen wij u dringend verzoeken – ook als u gevaccineerd bent – om bij uw bezoek een mond-neusmaker te blijven dragen binnen onze praktijk!

Wij hopen op uw begrip en medewerking ten aanzien van dit verzoek. Bij voorbaat dank alvast.

Wij zullen u ontvangen met een glimlach maar u de hand niet schudden. In de behandelkamer houden we ons aan de richtlijn van onze beroepsorganisaties welke zijn gemaakt in samenspraak met het RIVM en hebben we aanvullende hygiënemaatregelen genomen voor de bescherming van de cliënt en de behandelaar.

Mocht u ondanks onze voorzorgmaatregelen twijfelen of vragen hebben, neem dan contact met ons op. Wij staan u graag te woord en samen komen wij er met elkaar uit.

Wij danken u hartelijk voor uw medewerking en hopen u snel weer te mogen begroeten!

Tot die tijd: blijf gezond en heb respect voor elkaar.

Osteopathie is een uitkomst voor